امروزه محصولات روشنایی اس ام دی جای خود را بسیار باز کرده اند و توانسته اند درصد زیادی از روشنایی خانهها یا حتی فضاهای شهری را تامین کنند. یکی از بهترین و جدیدترین نمونههای لامپهای LED، اس ام دی نام دارد.
لامپ اس ام دی چیست ؟
چراغ اس ام دی یکی از زیرمجموعههای محصولات روشنایی ال ای دی است که توان بالایی دارد و برای ساخت آن از تکنولوژی به نام Surface Mounted Device استفاده شده است. در ساختار لامپهای اس ام دی یک سری چیپ و قطعات الکترونیکی بر روی یک برد آلومینیومی قرار گرفته اند که ضخامت زیادی ندارد و هیچگونه سوراخی بر روی آن ایجاد نشده است.
نحوه ساخت لامپ های اس ام دی
اگر میخواهید بدانید که تکنولوژی ساخت چراغ اس ام دی چیست؟ باید بگوییم که این لامپها معمولا با استفاده از دستگاههای لیزری لحیم کاری ساخته میشوند؛ اما نمونههای دستی و کوچک آن را میتوان با داشتن سیم های لحیم از جنس قلع با ضخامت 0.4 ساخت.
کاربرد چراغ اس ام دی چیست؟
یکی دیگر از سوالات مهم درباره این تکنولوژی جدید این است که کاربرد لامپ اس ام دی چیست ؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید لامپهای SMD تنها در محصولات روشنایی کاربرد ندارند و میتوان آنها را در سیستمهای روشنایی ماشین مانند چراغهای مه شکن و لامپ داخل کابین هم مورد استفاده قرار داد.
علاوه بر این باید بدانید که یکی از مزایای لامپ SMD این است که میتوان از آن برای نورپردازی فضای باز استفاده کرد و نگران آسیب دیدن مدارهای داخلی نبود. برای مثال شما میتوانید با خرید پروژکتور اس ام دی به راحتی فضای باغ یا پارکها را روشن کنید؛ زیرا این نوع لامپها میتوانند نور را در زاویه زیاد و با شدت خوبی بتابانند.
مزایای لامپ SMD چیست؟
ظهور چراغهای SMD توانست دنیای محصولات ال ای دی را تا حد زیادی دگرگون کند و مزایای زیر را برای مصرف کنندگان به ارمغان آورد:
- ایجاد روشنایی بیشتر
- امکان دستیابی به شدت نور بالاتر
- مصرف انرژی کم
- ایجاد گرمای کمتر در فضا
- حجم و اندازه کوچک
- شدت نور و قابلیت انتشار بهتر
- ایجاد روشنایی یکنواخت و بدون سایه
- طول عمر زیاد
- هزینههای تعمیر و نگهداری کم
لامپ اس ام دی چند ولت است؟
به طور کلی ولتاژ لامپ SMD بین 1.5 تا 3.5 ولت متفاوت است و این موضوع به طور مستقیم به رنگ نور لامپ بستگی دارد. لامپهای smd دارای نور قرمز با ولتاژ ۱.۵ ولت کار میکنند ، نور سفید و آبی به ترتیب نیاز به ولتاژ 2 و 3 ولت دارند.
با این حال در نمونههای فول کالر یا هفت رنگ ممکن است لامپهای اس ام دی با ولتاژ 15 ولت هم مشاهده کنید. باید بدانید که جریان سازگار با چراغ های smd در حدود 5 تا 25 آمپر است و بیشتر از این مقدار ممکن است به لامپ آسیب بزند.
مضرات لامپ SMD چیست؟
باید بدانید که چراغ های SMD در کنار همه فوایدی که برای شما دارند، ممکن است مضراتی هم به وجود آورند. از مهمترین معایب چراغ اس ام دی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد اختلال در خواب در صورت استفاده به مدت طولانی
- مقاومت کم در برابر ضربه
- وابسته بودن سلامت چیپها به یکدیگر