هاتو بلاگ

بررسی و معرفی انواع نورهای استوانه ای (سیلندری)

انواع نورهای استوانه ای

استفاده از نورپردازی‌های جدید و بروز می‌تواند از نظر بصری انتخابی جذاب برای طیف وسیعی از کاربران باشد. استفاده از انواع نورهای استوانه ای (سیلندری) یکی از مواردی است که می‌توانید به کمک آنها یک نورپردازی جذاب را در محل مورد نظر خود اجرا نمایید. نورهای سیلندری در دو مدل کلی طراحی و به بازار عرضه می‌شوند که در ادامه به بررسی و معرفی آنها خواهیم پرداخت. همچنین در این مقاله به معرفی نکاتی خواهیم پرداخت که با توجه به آنها می‌توانید یک خرید بسیار مطلوب‌تر و دقیق‌تر را با توجه به نیازهای خود داشته باشید.

انواع چراغ استوانه ای

همان‌طور که اشاره کردیم چراغ‌های استوانه‌ای در دو مدل COB و SMD تولید و به بازار عرضه می‌شوند. هر کدام از این چراغ‌ها معایب و مزایای منحصر به فردی را در خود جای داده‌اند. در ادامه به بررسی و معرفی این دو نوع نور استوانه‌ای خواهیم پرداخت.

انواع نورهای استوانه ای

  • نور استوانه ای COB

این نورهای استوانه ای (سیلندری) همان‌طور که از نامشان پیداست از تکنولوژی COB استفاده می‌کنند. تکنولوژی Chip On Board درواقع به معنای این است که چیپ‌های نوری LED بر روی یک برد فلزی قرار گرفته و نوری یک نواخت را با مصرف پایین انرژی تولید می‌کنند. این نوع نورهای استوانه ای (سیلندری) در نمونه‌های 7 تا 400 وات قابل خریداری هستند. 

این نوع چراغ‌ها علاوه بر مصرف بسیار پایین نور بسیار زیادی را نیز تولید می‌کنند. چراغ‌های تولیدی این دسته معمولاً با تکنولوژی‌های Peak Light توانایی ایجاد رنگ‌های زیبا و طبیعی را داشته و از این رو استفاده از آنها در مکان‌هایی که نیاز به نور طبیعی همچون گالری‌ها هست رونق فراوان دارد. 

  • نور استوانه ای SMD

نقطه مقابل نمونه نورهای استوانه ای (سیلندری) COB نمونه SMD قرار دارد. در این چراغ‌ها از تکنولوژی SMD یا Surface Mounted Device استفاده می‌شود. در این لامپ‌ها چیپ‌های LED بر روی یک برد الکترونیکی قرار گرفته و نوری پراکنده‌تر و کمتری را در مقایسه با COB تولید می‌کنند. از مزیت‌های این چراغ‌ها می‌توان به هزینه پایین‌تر تولید اشاره کرد. این نورهای استوانه ای (سیلندری) در نمونه‌های 3 وات تا 50 وات قابل انتخاب هستند. 

مزایای استفاده از انواع نورهای استوانه ای (سیلندری)

به صورت کلی این لامپ‌ها می‌توانند انتخاب بسیار مناسبی برای جایگزینی لامپ‌های قدیمی باشند. در ساختار این لامپ‌ها دیگر خبری از جیوه و سرب نیز و تمام نور آن‌ها به وسیله چیپ‌های LED تولید می‌شود. یک نور استوانه ای با کیفیت توانایی کارکرد تا 25 هزار ساعت را خواهد داشت. این موضوع در کنار مصرف بسیار پایین این لامپ‌ها را تبدیل به یک انتخاب مطلوب برای استفاده‌های تجاری کرده است.

این لامپ‌ها دارای درجه حفاظت‌های بسیار بالا بوده و از این رو در مقابل نفوذ رطوبت و گردوغبار کاملاً مصون هستند. انواع نورهای استوانه ای (سیلندری) شما می‌توانید نورپردازی جذاب و زیبا را در فضاهای مختلف ایجاد کنید. این موضوع کاملاً به سلیقه شما مرتبط بوده و شما محدودیتی از بابت تعداد، نمونه و مدل انتخابی نخواهید داشت.

در نمونه COB شما می‌توانید با متمرکز کردن نور توجه افراد را به محصولات، بنرها و تابلوهای موجود جلب کنید. کاهش مصرف انرژی در مقایسه با دیگر چراغ‌های سنتی از جمله مزایای استفاده از نورهای استوانه ای (سیلندری) هستند. در بعضی از مدل‌ها نیز امکان تنظیم زاویه و جهت پخش نور نیز برای شما امکان پذیر خواهد بود. این موضوع در کنار انتخاب نوع رنگ و شدن نور بر اساس سلیقه می‌تواند دست شما را برای ایجاد یک فضای بصری جذاب باز بگذارد.

انواع نورهای استوانه ای

معایب نورهای استوانه ای (سیلندری)

هیچ محصولی بدون عیب نیست و انواع نورهای استوانه ای (سیلندری) نیز از این قضیه مستثنی نیستند. این نورها با توجه به طراحی خاص خود نمی‌توانند به اندازه یک لامپ معمول پخش نور داشته باشند و بیشتر در دسته نورهای Spot light قرار می‌گیرند. برای اتصال صحیح آنها نیاز به تخصص و استفاده از کابل‌های اضافه برق خواهید داشت که هزینه نصب آنها را در مقایسه با لامپ‌های معمولی بالاتر می‌برد. 

جهت مشاهده و خرید انواع نورهای استوانه ای (سیلندری) اینجا کلیک کنید

نحوه نصب انواع نور استوانه ای

نورهای استوانه ای (سیلندری) می‌توانند به شکل روکار و توکار نصب شوند. نصب این چراغ‌ها نیاز به تخصص و تجربه داشته و از این رو اگر تجربه‌ای در زمینه نصب آنها ندارید بهتر است از تجربیات یک نصاب حرفه‌ای بهره گیرید. به منظور نصب انواع نورهای استوانه ای (سیلندری) به شکل روکار می‌بایست محل مورد نظر را مشخص و سپس با استفاده از پیچ و مهره یا چسب چراغ را بر روی سطح مورد نظر متصل نمایید. 

در زمان نصب توکار اما نیاز به ایجاد یک حفره به شکل و اندازه چراغ در سقف یا دیوار خواهید داشت. به این مورد توجه داشته باشید که منبع تغذیه به درستی به لامپ متصل شود. در مواردی لامپ‌ها نیاز به اتصال به یک کنترلر داشته تا بتوانید به وسیله یک ریموت میزان نوردهی و رنگ چراغ مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

هاتو لایتینگ ، تولید کننده انواع نور های سیلندری

چراغ‌های استوانه ای در دسته چراغ‌های زینتی قرار می‌گیرند. از این رو استفاده از آنها محدود به نمایش و ایجاد فضای بصری می‌شود. هرچند که می‌توان از آن‌ها برای نوردهی مکان‌هایی همچون اتاق خواب، مطالعه و… استفاده کرد. به طور کلی اما نورهای استوانه ای (سیلندری) انتخاب مطلوبی برای فضاهای تجاری و مکان‌های خاص همچون گالری و فروشگاه‌های محصولات پریمیوم همچون طلا هستند. 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *